5 kanalen om een merk te bouwen in 2017  • 23/01/2017
  • news

5 kanalen om een merk te bouwen in 2017

Website
Zoals Guillaume Vanderstichelen al verkondigde, hierbegintalles.be. Zorg er alvast voor dat je site responsive is. Want niets is frustrerender voor een potentiële klant dan een site die zich niet aanpast aan mobiele apparaten. 

Social media 
Ideaal om je doelgroep uit te breiden. Kies het juiste kanaal per doelgroep. Zo bereik je B2B klanten het best via Linkedin en Twitter. Instagram kan je bijvoorbeeld best gebruiken voor een eerder vrouwelijke en modebewuste doelgroep. Ga niet voor "veel likes". Wel voor een directe relatie en conversatie met je afgebakende doelgroep.

Video
Houdt de aandacht langer vast dan een tekst. Ideaal om conversaties uit te lokken. Met wat geluk ga je zelfs viraal! Je kan er ook vlot je persoonlijke touch aan geven. Om de kosten te beperken, kan je experimenteren met een student. Voor de student is dit een ideale leerschool. Voor je merk eveneens! 

Klassieke kanalen
Vergeet ook de klassieke kanalen niet. Een creatieve en zinvolle radiospot is betaalbaar en bereikt verrassend veel mensen. Denk aan de spots van Ethias. Wedden dat je het deuntje (toe-toe-doe-doooe) niet meer uit je hoofd krijgt vandaag?

Events
Geen ander kanaal kan je merk beter boosten op korte tijd dan een welgemikt en creatief event. Analyseer goed het DNA van je merk. Denk niet out-of-the-box, maar wel sky-high binnen het DNA van je merk. Dan kom je al een heel eind. Je zal merken, je ROI zal een pak de lucht in schieten! 

Hulp nodig? Gewoon zin in een babbel over je merk en jouw doelstellingen?
Bel ons op 0032 486 43 43 48, of mail je vraag naar laurent@lapinquotidien.comWritten by Laurent Lootens, owner and Founder of Lapin Quotidien and So-Phi.