CASE STUDY - Eventementenbureau Lapin Quotidien Organiseert Lancering Thunder Power in Gosselies  • 09/11/2018
  • events

CASE STUDY - Eventementenbureau Lapin Quotidien Organiseert Lancering Thunder Power in Gosselies

De oude site van Caterpillar in Gosselies stond sinds april 2018 leeg, nadat het bedrijf Caterpillar zich er terug trok. Met vele werklozen als gevolg. De werkgroep Catch had de opdracht gekregen om de site terug aantrekkelijk te maken voor investeerders. Catch schakelde Lapin Quotidien in om hen daarbij te helpen.

Lapin Quotidien creëerde een concept van REVIVAL. Een heropleving van de site, maar ook van een volledige regio die meer zefbewust moest gaan worden. Zelfbewust van hun mogelijkheden. Want de regio van Charleroi is rijker dan ze zelf denken : een luchthaven met goede internationale verbindingen, een sterke multiculturele onderbouw, een meewerkende politiek, vele digitale initiatieven en gewoon een hongerige bevolking. Een goede mix om van de regio opnieuw een bruisend geheel te maken.

Op 7 juni werd het event REVIVAL georganiseerd, in bijzijn van ruim 500 ondernemers, politici, de pers en potentiële investeerders. Een lichtshow, gedesigned door Dirty Monitor en uitgevoerd door John & Jane stond symbool voor de heropleving van de site en de regio in het algemeen.

 

Een boodschap die duidelijk aansloeg, want in oktober kon Catch een samenwerking voorleggen met een investeerder. Thunder Power, een Chinees automerk uit Hong Kong, gaat er vanaf 2019 zijn elektrische wagens voor de Europese markt produceren. Dit zal zorgen voor nieuwe werkgelegenheid en positioneert de regio als een aantrekkelijke zone voor investeerders. 

Op 19 oktober organiseerden we met Lapin Quotidien de lancering van dit moment. Onder het concept EVOLUTION, wat een bruggetje maakte naar het eerste event. Het werd een event in 2 delen. Een deel voor de economische en politieke pers. En een deel voor de lokale ondernemers en andere belanghebbenden. 

Als je meer beelden wil zien over het event, nodigen we je graag uit op onze Instagram pagina om meer te ontdekken.

 

 

 

Written by Laurent Lootens - Lapin Quotidien, owner and Founder of Lapin Quotidien and So-Phi.