De 7 meest originele en inspirerende eventlocaties in België  • 16/01/2018
  • other

De 7 meest originele en inspirerende eventlocaties in België

Als corporate eventmanager ben je constant op zoek naar de ideale locatie om je event te organiseren. Klanten zijn ook steeds veeleisender. De locatie moet makkelijk bereikbaar zijn, centraal in België (maar niet in Brussel centrum omwille van de files hé!), vlotte parking, wifi, industrieel en modern, voorzien van alle comfort, niet te duur en vrij op de gewenste datum. Geen gemakkelijke opdracht dus.

Hierbij geef ik jullie mijn favoriete locaties in België (uiteraard is de lijst nog veel langer, maar 7 is zo'n leuk en heilig getal), plus nog enkele tips over hoe je een goede eventlocatie zoekt.

Dit zijn 7 locaties in België waar ik gek van ben : 

  1. Chalet Robinson - Ter Kamerenbos Brussel. Jullie wellicht wel bekend, maar het blijft een toppertje vind ik. Alleen al omwille van het feit dat je de locatie alleen kunt bereiken per overzetboot. Dat het zich op een eilandje bevindt, midden in een woud in Brussel. Probeer het zeker eens uit in putje winter, als het gesneeuwd heeft is het een magische plek!
  2. Huis Empire - Brugge. Stijlvolle locatie in hartje Brugge. Enkele mooie ruimtes die zich goed lenen voor premium events. Je kan er aankomen met de typische Brugse bootjes (jullie gaan denken dat ik iets met boten heb). Er is ook een binnentuin waar je een knappe tentstructuur kan plaatsen. Aanradertje! 
  3. Kompass - Gent. Ruwe, brute, rough&tough locatie. Heel erg goed gelegen. Het wordt ook gebruikt als discotheek. De reputatie van de discotheek is niet altijd even fameus, maar de locatie is adembenemend. Hier kan je je als eventmanager helemaal laten gaan met je ideeën en concepten!
  4. Villa Empain - Brussel. Schitterende locatie, gelinkt aan de Stichting Boghossian. Je raakt er niet zomaar binnen met je event. Ze kijken goed wie je klant is. Ook het aantal mensen dat je er binnen krijgt is beperkt. Maar de locatie is adembenemend!
  5. Wild Gallery - Brussel. Een klassieker ondertussen. Maar ik vind dat het een ideale locatie is omwille van de bereikbaarheid, de ondergrondse parking, het vrij zijn van catering en omdat het een mix biedt van industrieel en klasse. I like it a lot! 
  6. Galerie Patinoire - Brussel. Een magnifieke klassevolle locatie. Een prachtige open galerij. Je moet wel geluk hebben dat het vrij is, én het prijskaartje is eerder hoog. Maar het is er ronduit prachtig!
  7. Molotov Lounge - Antwerpen. Een geheime bar in Antwerpen, dat af en toe geboekt wordt door wereldsterren als ze een privé feestje willen organiseren na hun concert. Knap design door Glenn Sestig. Als je moeite hebt om ze te contacteren : bel me gerust, dan help ik wel even!


Uiteraard zijn er nog ongelooflijk veel prachtige eventlocaties te bewonderen in België. Als je er nog kent : stuur ze me gerust door! Altijd handig voor de database... :-)

Als je nog op zoek bent naar eventlocaties, en je vindt niet meteen je zin bij de klassieke locaties die je online kan vinden, denk dan even out of the box. Denk aan een leegstaand pand, een leegstaande loods, een lege winkel, een failliet restaurant of hotel (leegstaande hotels zijn zàlig!) of aan een grote weide waar je eventueel gewoon zelf je structuur kan neerplaatsen.

Zo veel mogelijkheden, zodat je geen excuses meer hebt dat je de juiste locatie niet kan vinden voor je veeleisende klant... 

Ik hoop dat dit interessant was voor jou? Als dat zo was, deel het gerust met je vrienden of collega's. En als je nog ideeën hebt van leuke locaties : geef ze me gerust door! Much appreciated... 

Written by Laurent Lootens, owner and Founder of Lapin Quotidien and So-Phi.