De psychologie van kleuren op events  • 27/01/2017
  • news

De psychologie van kleuren op events

Kleuren hebben een belangrijke psychologische impact. Ze beïnvloeden onze zintuigen en onze beslissingen. Daarom wordt het subtiel en succesvol gebruikt door marketeers.

Hier zijn enkele tips over hoe je deze kleurenpsychologie kan gebruiken op je corporate events.

Rood

Dé kleur van de passie! Rood trekt aan. Maar het stoot ook snel af. Een dame die aandacht wil, trekt best een rode jurk aan. Ze zal snel aandacht krijgen, maar even snel zullen mannen opnieuw afhaken. Dat is exact wat fastfoodketens willen : kom snel binnen, bestel en vertrek zodat je plaats kan maken voor de volgende! Kijk straks ook eens in de bioscoopzaal. De zaal is vaak helemaal roodkleurig. Zodat je na de film meteen zou vertrekken. Het voorbeeld van de "red light district" spreekt nu ook voor zich. 
Deze kleur kan je op je evenement dus best gebruiken als je vele korte bezoekjes wil (bvb op een beursstand).

Blauw

Mannen verkiezen hoofdzakelijk blauw. Het wekt vertrouwen op, geeft rust en stabiliteit. Het geeft een veilig gevoel van vertrouwen in een merk. 
Werk je straks een event uit voor een conservatief bedrijf, dat graag betrouwbaar overkomt, gebruik dan de kleur blauw.
Denk maar aan banken, verzekeringen of andere events uit de financiële wereld.  

Groen

Staat voor gezondheid, natuur en rust. Wil je dat de mensen de-stressen op je evenement? Moeten ze het gevoel hebben dat ze dankzij jouw merk gezonder zullen worden? Gebruik dan zeker groene tinten!

Oranje en geel

Stimuleert het enthousiame. Zorgt voor optimisme en energie. Ideaal om positieve emoties los te weken. Maar let op, overmatig gebruik ervan zal leiden tot angstgevoelens! 
Gebruik het dus heel subtiel op bvb een personeelsfeest, een product launch of een teambuilding. 

Let op

Wees consistent. Want kleur is één van de belangrijkste kenmerken waaraan consumenten een merk herkennen (brand recognition). 

Advies nodig?

Geef ons gerust een seintje via laurent@lapinquotidien.com of via 0032 486 43 43 48.

Written by Laurent Lootens, owner and Founder of Lapin Quotidien and So-Phi.