HOTSPOT - De beste adresjes van Bordeaux  • 28/06/2017
  • other

HOTSPOT - De beste adresjes van Bordeaux

Frankrijk is een land vol wonderbaarlijke variatie. Stranden, skigebieden, rurale settings en wereldsteden wisselen elkaar af op een al bij al beperkte oppervlakte. De spreuk "Leven als God in Frankrijk" is er duidelijk niet zomaar gekomen. 
Wijzelf zijn grote fans van Frankrijk, privé, maar zeker ook voor bedrijfsincentives. 

Deze minder bekende regio willen we even voor jullie uitlichten. Bordeaux en de prachtige omgeving errond. We hebben deze regio per toeval ontdekt, en sindsdien is het één van onze favorieten in dit geweldige land.

Bordeaux is een mix van Parijse stijl gecombineerd met de zuiderse sfeer van de Côte d'Azur. De inwoners zijn levensgenieters. Ze lopen altijd mooi gekleed, en nemen elke middag uitgebreid de tijd om (zakelijk) te lunchen. Gewéldig! 

We gaan jullie niet vervelen met een opsomming van wijnhuizen, maar we gaan jullie wel een paar topadresjes geven om er een onvergetelijk lang weekend van te maken. 

1. Hotel de Sèze
Een mooi 4sterrenhotel, in het midden van het centrum. Perfect afgewerkt, nog net betaalbaar en de kamers zijn prachtig. Ook de wellness is een aanrader. Volgens ons de perfecte plaats om er te overnachten als je in het centrum verblijft.

2. Le Bar du Boucher
Zodra je binnenkomt, stoot je op een grote toonbank zoals bij de slager. Vol prachtige stukken vlees. De bedoeling is dat je zoals bij de slager je stukje vlees kiest, en zij maken het ter plaatse klaar. Een geweldige belevenis, en eindeloos lekker...

3. FuXsia
Een retaurant van en voor de locals. Zeer toegankelijk maar geweldig restaurant om te lunchen. Als je de locals wil leren kennen, en wil zien hoe lang ze (zakelijk) lunchen : this is the spot...

4. Le Grand Barrail
In Saint-Emilion is dit het hotel bij uitstek om te verblijven. Het restaurant is tip top, de omgeving is adembenemend en de kamers hebben een uitzicht op de wijngaarden van het unieke wijndomein van La Marzelle.

5. La Co(o)rniche
Op zoek naar totale topklasse? Zin om iemand in de watten te leggen? Boek dan zeker een overnachting in La Co(o)rniche. Smaakvol ingericht door Philippe Starck. Hier kom je al eens een celebrity tegen, dus kijk goed uit waar je loopt!

Oh, La Douce France... 
Geloof ons, deze regio is een echte aanrader. En als je er geweest bent, geef ons gerust je feedback :-)

Written by Laurent Lootens, owner and Founder of Lapin Quotidien and So-Phi.