Marketing Boek - Entertainment Marketing















  • 27/10/2020
  • news

Marketing Boek - Entertainment Marketing

De mens overleeft dankzij het principe van “the most adapted”.

Terwijl zowat de volledige wereldbevolking strijdt om immuniteit te kweken tegen COVID-19, is diezelfde bevolking al een tijdje immuun voor reclame.

Merken zitten daarom met de handen in het haar. Vòòr de Coronacrisis hadden merken al moeite om hun commerciële boodschap over te brengen op mensen. 

Een standaard marketingcampagne van een merk bestaat nog steeds uit het creëren van een unilaterale boodschap met een bijhorend campagnebeeld. Dat beeld wordt dan “360°” verspreid over TV, magazines, billboards, kranten, affiches, etc. Nu wordt datzelfde beeld eveneens verspreid op digitale media.

Maar mensen bevinden zich op digitale media om geëntertaind te worden in de brede zin van het woord : amusement, educatie, informatie, messaging, escapisme, etc. Wat ze niet willen, is gestoord worden tijdens dat moment van entertainment. Toch is het net dat wat merken doen : mensen storen met afgeleiden van hun campagnes. Die storende onderbreking heeft een averechts effect op het publiek. Omdat het immuun geworden is na het jarenlang slikken van reclameboodschappen.

Hoe kunnen merken die immuniteit omzeilen?

Hoe kunnen merken relevant blijven communiceren naar hun doelgroepen, zonder ze te onderbreken?

Entertainment Marketing is een ecosysteem waarbij merken leren om hun doelpubliek te entertainen in plaats van te onderbreken. Het is een concept dat elk bedrijf, groot of klein, kan helpen om hen op marketingvlak opnieuw relevant te maken.

Laurent Lootens wil dat merken deel uitmaken van het entertainment waarnaar mensen zoeken. Merken kunnen een entertainend concept uitwerken, passend binnen het DNA van hun merk, rekening houdend met de interesses van hun doelpubliek. Door hun doelpubliek te entertainen in plaats van te storen, worden ze opnieuw relevant voor de consument. Eenmaal ze de immuniteit hebben doorbroken en de aandacht van de consument opnieuw vasthebben, kunnen ze die consument aan zich binden en business genereren.

Concreet kunnen merken hiervoor gebruik maken van 2 kanalen : digitale media en events. Events voor de speciale, face-to-face, live belevenissen. Die belevenis kunnen ze verderzetten op digitale media door ook daar een entertainend concept te creëren, zonder te storen, voor de dagelijkse of wekelijkse contacten. Door die 2 kanalen slim in te zetten, en relevante entertainment centraal te plaatsen, zullen brand engagement en customer delight enorm toenemen.  

Laurent Lootens wil merken op een andere manier doen denken over marketing en ze uitdagen om met een andere intentie hun communicatie los te laten op de wereld. In het boek “Entertainment Marketing”, uitgebracht in maart 2020, wordt dit concept in detail besproken. Het boek wil je vooral anders doen nadenken over marketing, reclame en content marketing.

Interesse in het boek? Het is te koop via https://laurentlootens.com en uiteraard ook via bol.com / managementboeken.nl en standaardboekhandel.be

 

Written by Laurent Lootens - Lapin Quotidien, owner and Founder of Lapin Quotidien and So-Phi.

Share this article on: