BENTLEY TV - CASE STUDY ENTERTAINMENT MARKETING















  • 19/04/2021
  • news

BENTLEY TV - CASE STUDY ENTERTAINMENT MARKETING

Ons concept van Entertainment Marketing passen we toe voor een aantal merken. Èen van die merken is Bentley Knokke. Voor hen hebben we een ecosysteem uitgewerkt waarbij we event marketing en digital marketing combineren, met entertainment als olie om de motor te doen draaien.

Elk kwartaal opnieuw focussen we ons op één concept. Passend bij het DNA van Bentley en mikkend op de interesses van het doelpubliek van Bentley Knokke. 

Het raakpunt tussen beide is luxe lifestyle. Niets pocherigs, maar wel inspirerend voor mensen die veel gewoon zijn, die niet geïnspireerd raken door wat er in de traditionele media te vinden is. Wij gaan met Bentley Knokke TV dieper in op bepaalde niches : sterrenrestaurants, wereldklasse piano's, cocktailshakers, exclusieve paarden, etc. 

Een concept wordt zoals vermeld uitgewerkt op 2 niveaus : digitaal en op een event. Op dat event laten we de genodigden fysiek kennis maken met het concept : sterrenkeuken, paarden, piano's,... Een unieke beleving, privé uitgevoerd, voor een zeer klein gezelschap (luxe houdt niet altijd van massa).

Digitaal kiezen we voor het concept Social TV. Hierbij maken we reportages, rondom luxe lifestyle, ter inspiratie van het publiek. Geen reclamefilmpje over Bentley of de wagens. Wél een entertainend concept, een tv-reportage, aangepast aan de noden van digitale en sociale media. Dus iets korter, flitsender en sneller. 

Bekijk de teaser via deze link : https://www.youtube.com/watch?v=GI0O506y0_A

Bekijk 1 van de reportages door op de link na deze zin te klikken, daar zie je dan ook alle andere reportages. https://www.youtube.com/watch?v=mB3O_yPl5GA

Deze reportage gaat over pianomuziek, bij Piano's Maene. In de andere reportages komen onder andere Hannah Van Ongevalle en Edwin Menue aan bod en vertellen ze over hun favoriete adresjes in binnen- en buitenland. Een aanrader!

Hoop dat dit je inspireert om ook de principes van Social TV en Entertainment Marketing toe te passen. 

Contacteer ons gerust via laurent@lapinquotidien.com

 

 

Written by Laurent Lootens Lapin Quotidien, owner and Founder of Lapin Quotidien and So-Phi.

Share this article on: